Eten & drinken


Noorwegen heeft een eigen keuken hoewel deze niet erg bekend is. De Noorse keuken bestaat voornamelijk uit diverse visgerechten. Vooral garnalen, zalm, schelvis, koolvis en kabeljauw worden veel bereidt danwel in een gerecht verwerkt.  In Oslo zull je dan ook vele tientallen puur op vis restaurants vinden. Maar dit wil niet zeggen dan er geen vlees te krijgen is, want dit wordt ook steeds populairder. Vooral het vlees van de lam wordt veel gegeten maar ook elandsvlees wordt er steeds meer verkocht. Een van de typische nationale gerechten is kjøtkaker, een soort gehaktbal die geserveerd wordt met aardappelen en groenten. Het ontbijt bestaat uit het hoofdbestandsdeel brood en er is dan ook keuze tussen heel veel soorten brood.
De populairste drank in Oslo is bier, hoewel alcohol er helemaal niet goedkoop is. Sterke drank zijn in de restaurants wel te verkrijgen, alleen is er wel wat minder keus dan in West-Europese restaurants. Door het importeren + de daarbij behorende torenhoge invoerrechten is het nuttigen van buitenlandse drank geen goedkope bezigheid.